Bejelentkezs
Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Gyõr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselõje.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekrõl, tervekrõl, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetõbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Miniszteri bejelentés Marcalvárosban

Folytatódhat a panelprogram, mintegy nyolcezer lakást újítanak fel az országban – jelentette be városunkban Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. Gyõrben közel 1400 lakást érint a beruházás. Gyõrben a közeljövõben 18 épületben 603 lakást érint a program, s ehhez az állam 300 millió, az önkormányzat 200 millió forintot biztosít. Ezenfelül a késõbbiekben 481 millió forint állami és mintegy 300 millió forintos önkormányzati forrásból további 790 lakást újítanak fel, így összesen közel 1400 lakást érint a program.

Csak az a szép zöld gyep...

Mostantól a Bartók Óvoda Magyar Utcai Tagóvodájának gyermekeinek sem fog hiányozni. Még a tél beköszönte elõtt sikerült az udvar 150 négyzetméterét befüvesíteni, mely tavasszal már tökéletes helyszíne lesz az óvodai focimeccseknek. Terveink szerint, az udvar megújítását jövõre folytatjuk.Szent Imre út

Hasonló problémával szembesülhettünk a Szent Imre úti plébániatemplommal szembeni buszváró elfáradt járdaszakaszát illetõen. A gyõri útkezelõ jóvoltából kialakított minden igényt kielégítõ új felszín sok bosszúságtól mentesíti az erre közlekedõket.

Vasvári Pál utca

A Vasvári Pál utcában a Gyõr Pláza irányában eddig tapasztalt hepehupás járdaszakasz már a múlté. Az itt eszközölt javítások hosszú idõre megoldják a biztonságos gyalogos közlekedést.Játszótér

Az általam képviselt körzetben nyolc játszótér található, amelyek az elmúlt években épültek. Ezeket folyamatosan gondozzuk, fejlesztjük. Idén a Cuha és Répce utca közötti játszótér kapott új csúszdát és nem oly rég egy hintával is bõvült a gyerekek örömére.

Megszépülõ aluljáró

Iskolánk, a Kovács Margit Iskola diákjai és nevelõi munkája díszíti mostantól a szabadhegyi aluljárót. A város, a Lidl és az iskola összefogásában megvalósuló festmények, reméljük, elnyerik mindenki tetszését. Köszönet a készítõknek és támogatóknak.

Intézményi felújítások

A szeptemberi évkezdésre körzetünkben is megújultak az oktatási, nevelési intézmények. Többek között: 1, Mónus Illés Óvodában nyílászárók cseréje, vizesblokk felújítása történt meg. 2, Brunszvik Teréz Óvodában is folytatódott az ablakok cseréje. 3, Kovács Margit Óvodában a külsõ vakolat javítása, festése volt a nyári feladat. 4, A Mesevár Óvodában a vízvezeték hálózat javítása, udvari ajtók cseréje és festés szerepelt a tervekben. 5, Vizesblokk felújítása, illetve az udvari ajtók cseréje történt meg a Benedek Elek Óvodában. 6, Két darab komplett vizesblokk felújítás fejezõdött be az Erzsébet Ligeti Óvodában. Az udvari játékok karbantartása is megtörtént. 7, A Kovács Margit Iskolában megújult az aula, a tantermek, illetve az iskola konyhája. 8, A Kölcsey Iskolában folytatódott a nyílászárók cseréje.Köztisztaság

A köztisztaság javítása érdekében idén is újabb szemeteseket helyeztünk el a városrészben. Idén 20 új edény került ki a közterületekre. Amennyiben ötlete van, hogy hol lenne szükség újabbak kihelyezésére, kérem jelezzék és felveszem a jövõ évi kihelyezések címlistájára.

Aula

Az iskolai év kezdetére megújult a Kovács Margit Iskola aulája. Újjászületett a színpad és több kiegészítõ fejlesztés is történt, így az itt szervezett nívós programok, iskolai rendezvények méltó körülmények között valósulhatnak meg a jövõben is.

Kerékpárút

Burkolatjavítási munkák fejezõdtek be a Vasvári Pál úti kerékpárúton az Ifjúság körút és Szent Imre út közötti szakaszon. A javítás során a szétfagyott, összetört szegélyköveket, kerékpáros fel-lehajtókat tettük zökkenõmentesebbé. A javítás még idén folytatódik a gyalogos átvezetéseknél és a Szent Imre úti csomópontnál, ahol a kerékpárosok számára nem ideális helyen lévõ víznyelõrácsot helyezzük át.

Parkolóbõvítés

18 új parkolóhely lett kialakítva a Szigethy Attila út – Március 15. utca keresztezõdésénél. A most átadott parkolóhelyek egy korábban rendezetlen területen, a használaton kívüli sportpálya helyén létesültek.