Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekről, tervekről, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetőbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Játszótér

Az általam képviselt körzetben nyolc játszótér található, amelyek az elmúlt években épültek. Ezeket folyamatosan gondozzuk, fejlesztjük. Idén a Cuha és Répce utca közötti játszótér kapott új csúszdát és nem oly rég egy hintával is bővült a gyerekek örömére.

Megszépülő aluljáró

Iskolánk, a Kovács Margit Iskola diákjai és nevelői munkája díszíti mostantól a szabadhegyi aluljárót. A város, a Lidl és az iskola összefogásában megvalósuló festmények, reméljük, elnyerik mindenki tetszését. Köszönet a készítőknek és támogatóknak.

Intézményi felújítások

A szeptemberi évkezdésre körzetünkben is megújultak az oktatási, nevelési intézmények. Többek között: 1, Mónus Illés Óvodában nyílászárók cseréje, vizesblokk felújítása történt meg. 2, Brunszvik Teréz Óvodában is folytatódott az ablakok cseréje. 3, Kovács Margit Óvodában a külső vakolat javítása, festése volt a nyári feladat. 4, A Mesevár Óvodában a vízvezeték hálózat javítása, udvari ajtók cseréje és festés szerepelt a tervekben. 5, Vizesblokk felújítása, illetve az udvari ajtók cseréje történt meg a Benedek Elek Óvodában. 6, Két darab komplett vizesblokk felújítás fejeződött be az Erzsébet Ligeti Óvodában. Az udvari játékok karbantartása is megtörtént. 7, A Kovács Margit Iskolában megújult az aula, a tantermek, illetve az iskola konyhája. 8, A Kölcsey Iskolában folytatódott a nyílászárók cseréje.Köztisztaság

A köztisztaság javítása érdekében idén is újabb szemeteseket helyeztünk el a városrészben. Idén 20 új edény került ki a közterületekre. Amennyiben ötlete van, hogy hol lenne szükség újabbak kihelyezésére, kérem jelezzék és felveszem a jövő évi kihelyezések címlistájára.

Aula

Az iskolai év kezdetére megújult a Kovács Margit Iskola aulája. Újjászületett a színpad és több kiegészítő fejlesztés is történt, így az itt szervezett nívós programok, iskolai rendezvények méltó körülmények között valósulhatnak meg a jövőben is.

Kerékpárút

Burkolatjavítási munkák fejeződtek be a Vasvári Pál úti kerékpárúton az Ifjúság körút és Szent Imre út közötti szakaszon. A javítás során a szétfagyott, összetört szegélyköveket, kerékpáros fel-lehajtókat tettük zökkenőmentesebbé. A javítás még idén folytatódik a gyalogos átvezetéseknél és a Szent Imre úti csomópontnál, ahol a kerékpárosok számára nem ideális helyen lévő víznyelőrácsot helyezzük át.

Parkolóbővítés

18 új parkolóhely lett kialakítva a Szigethy Attila út – Március 15. utca kereszteződésénél. A most átadott parkolóhelyek egy korábban rendezetlen területen, a használaton kívüli sportpálya helyén létesültek.

Erzsébet-liget 2.

Az Erzsébet liget területén jelentős beavatkozások történtek az elmúlt években. Többek között új, előírásoknak megfelelő játszótér lett kialakítva, a pihenni vágyóknak 29 pad került kihelyezésre, a járdaburkolatot 825 m2-en térkőre cseréltük, ezen kívül a közvilágítás és a növényállomány fejlesztését, szépítését is elvégeztük. A park fejlődése idén is folytatódott. Az Alfa-Girod Forgalomtechnikai Kft. negyedmillió forint értékű felajánlásából 30 jelzőtáblát, 8 tartóoszlopot cseréltek ki és 15 m2 burkolatjelet újítottak fel.

Vízelvezetés

A Lajta út 2-10. számú épületek mögötti szervízúton lévő betonfedéllel ellátott folyóka rendszeresen tönkrement, fedele többször betört a hátsó útra behajtó autók súlya alatt. Lakói kérésre javítottunk a helyzeten. Most egy erősített oldalfalú cső védelmével biztosított lett 60 méter hosszon a biztonságos vízelvezetés.
Járdafelújítás

Táncsics úton a Mónus Illés út és Lomnic utca közötti szakaszon a meglévő, betonos járdát újítottuk fel új aszfaltréteggel mintegy 70 méter hosszan. A járdafelújítás során a Lomnic utcai gyalogos átkelőhelynél a szegélyeket lesüllyesztettük az akadálymentes közlekedés érdekében.
Rezsicsökkentés

Eddig több mint 1.5 millióan támogatták aláírásukkal a rezsicsökkentést. Amennyiben csatlakozna az akcióhoz aláírásával, de nem tudja hol teheti, kérem, hívjon.