Bejelentkezs
Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Gyõr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselõje.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekrõl, tervekrõl, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetõbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Erzsébet-liget 2.

Az Erzsébet liget területén jelentõs beavatkozások történtek az elmúlt években. Többek között új, elõírásoknak megfelelõ játszótér lett kialakítva, a pihenni vágyóknak 29 pad került kihelyezésre, a járdaburkolatot 825 m2-en térkõre cseréltük, ezen kívül a közvilágítás és a növényállomány fejlesztését, szépítését is elvégeztük. A park fejlõdése idén is folytatódott. Az Alfa-Girod Forgalomtechnikai Kft. negyedmillió forint értékû felajánlásából 30 jelzõtáblát, 8 tartóoszlopot cseréltek ki és 15 m2 burkolatjelet újítottak fel.

Vízelvezetés

A Lajta út 2-10. számú épületek mögötti szervízúton lévõ betonfedéllel ellátott folyóka rendszeresen tönkrement, fedele többször betört a hátsó útra behajtó autók súlya alatt. Lakói kérésre javítottunk a helyzeten. Most egy erõsített oldalfalú csõ védelmével biztosított lett 60 méter hosszon a biztonságos vízelvezetés.
Járdafelújítás

Táncsics úton a Mónus Illés út és Lomnic utca közötti szakaszon a meglévõ, betonos járdát újítottuk fel új aszfaltréteggel mintegy 70 méter hosszan. A járdafelújítás során a Lomnic utcai gyalogos átkelõhelynél a szegélyeket lesüllyesztettük az akadálymentes közlekedés érdekében.
Rezsicsökkentés

Eddig több mint 1.5 millióan támogatták aláírásukkal a rezsicsökkentést. Amennyiben csatlakozna az akcióhoz aláírásával, de nem tudja hol teheti, kérem, hívjon.


Köszönet

Köszönet minden civilnek és nem civilnek akik segítették a hó fogságába került autósokat a megye útjain. Összefogásuk, emberségük példaértékû.Új térelválasztó

A Kovács Margit Iskola új térelválasztó ajtóval gazdagodott, végre lecseréltük a régi, több mint 20 éves harmónikaajtót. A beruházás anyagi hátterét Borsi Róbert képviselõtársammal biztosítottuk.


Térfigyelõ kamerák

A gyõri önkormányzat 2008-tól folyamatosan építi ki a megyeszékhelyen a térfigyelõ kamerarendszert, a képviselõ-testület minden évben jelentõs összeget szavaz meg ennek bõvítésére. A tavalyi évben is 10 új kamera került ki a városban. Marcalváros I. területén jelenleg már 4 kamera figyeli az itt élõk biztonságát. Amennyiben tud olyan helyet ahova érdemes lenne újabb kamerát kihelyezni, kérem jelezze.


Erzsébet ligeti óvoda

Pályázat óvodai fejlesztésre. Gyõr Megyei Jogú Város Közgyûlése az „Épületenergetikai fejlesztések az Erzsébet ligeti Óvodában” címû projekt megvalósításhoz szükséges saját forrás biztosításával elõzetesen egyetért. Sikeres pályázat (a KEOP forrásból nyújtott támogatás elnyerése) esetén kötelezettséget vállal maximum 24.000.000 Ft saját forrás biztosítására és az utófinanszírozásból adódó költségek megelõlegezésére a 2013-14. évi költségvetés terhére.


Szemetesedények

A városrész tisztasága érdekében folytatódott az új szemetesedények kihelyezése. Idén 30 új edény került ki a közterületekre. Amennyiben ötlete van, hogy hol lenne szükség újabbak kihelyezésére, kérem jelezzék és felveszem a jövõ évi kihelyezések címlistájára.


Marcalvárosi aluljáró

Megszépült a marcalvárosi aluljáró. Több képzõmûvész, óvodások és iskolások álmodták újra Magyarország növényeit, madarait, királyait, hõseit, mondáit, meséit. A felújításnál nem csupán az esztétika, de az idõtállóság is fontos szerepet játszott. Kicserélték a vízelvezetõ rácsokat, az óratorony körüli területet megújították, a veszélyes, letört lépcsõfokokat, illetve a burkolatot kijavították, a jövõben pedig a korlátokat renoválják.Sportpálya az óvodában

A Marcalvárosi Közoktatási Fõigazgatóság tagintézményében megvalósult beruházás az összefogás erejének újabb jó példája. A mûfüves sportpálya átadásán Szegediné Bozzay Katalin fõigazgató elmondta, a négymillió forintos költségbõl létrejött létesítményhez a forrást egyrészt a KovácsMargit Óvoda Gyermekeiért Alapítvány biztosította, másrészt pedig Kovács Tamás és Borsi Róbert képviselõk révén részesültek önkormányzati támogatásban.