Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekről, tervekről, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetőbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Kiskertek

Egyre többen teszik szebbé környezetünket a lépcsőházak mellett kialakított virágos kertekkel. Köszönet érte. Ahogy eddig, úgy a jövőben is segítek hasonlók kialakításához növényekkel, földdel, szegéllyel. Keressenek bizalommal.
Egészség-Piac 2018

Idén is sokan látogatták meg az Egészség-Piac Programsorozat marcalvárosi állomását a Kovács Margit Iskolában. Előadás, ingyenes egészségi állapotfelmérés, tanácsadás, egészséges ételek kóstolója szerepelt a programban. Jövőre is várunk mindenkit szeretettel.
Körforgalom 2.

Újabb körforgalommal gazdagodott városrészünk, mely biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a közlekedést.
TovábbPark 2.

Az elmúlt hetekben két park is megújult Marcalvárosban.
A Kovács Margit iskola előtti, impozáns kialakítású tér állapota napjainkra kissé leromlott, elavult, fejlesztése indokolttá vált. A tér központi elemének, a kovácsoltvas Égtájjelző plasztika lábazatának javítása, festése megtörtént. Az egykori cserjeágyások helyén, ma a tér burkolat szintjével megegyező magasságban gyepfelület található. Az így újonnan kialakított zöldterületi sávokba összesen 10 db gömbmeggy került telepítésre. A játszótér kerítést és új eszközöket kapott a gyerekek örömére.


Park 1.

Az elmúlt hetekben két park is megújult Marcalvárosban.
A Répce u. 20-30. sz. épületek mögötti zöldterület fejlesztése, korszerűsítése zajlott most januárban. Az évek óta használaton kívüli homokozó elbontásán túl, az elmúlt korok hangulatát idéző, mára funkcionális szempontból nem ideálisan pozicionált betongyámos padok mindegyike elbontásra került. A régi padok helyett új, fémvázas, “Kikötő” típusú padok kerültek kihelyezésre, továbbá egy kisebb, burkolattal ellátott pihenőpont is épült, asztallal és padokkal. A területen áthaladó gyalogos nyomvonalak leburkolásával a területen történő áthaladás is kényelmesebbé vált.


Faültetés 2017

Győrben az egész város területén, az idén is folytatódott a 2014-ben meghírdetett faültetési program. Körzetünkbe az idei évben is több mint harminc facsemete lett elültetve.Tihanyi úti orvosi rendelő

Elkészült a Tihanyi úti rendelő felújítása. A közel 260 millió forintos támogatást élvező programnak köszönhetően a győriek 21-ik századi körülmények között vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. A felújítás keretében az ott működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxisok, valamint a fogszabályozás és fogászati röntgen ellátásainak infrastrukturális fejlesztése készült el több mint 900 négyzetméteres területen.


Focipálya

Az elmúlt hónapban valósult meg a Cuha u. - Lajta u. sarkán található sportpálya lerongálódott drótháló kerítésének felújítása. A fém tartószerkezetek festése, valamint a feszítőhuzalok és drótfonat felület teljes cseréje kivitelezésre került. A kerítés komplett megújulásán túl, új hálók kerültek ki a focikapukra is.
Használják egészséggel!
Magyar úti járda

A Magyar út és Március 15 utcák sarkán lépcsős vezetésű járda átépítése történt meg. Mivel a kerekesszékkel, babakocsival közlekedők a lépcsőt nem tudták használni, a járda átalakítása mellett döntöttünk. A járda egyik felében újjá építettük a lépcsőt, a másik felében pedig 5% emelkedésű rámpát építettünk, mely hozzájárul a járda teljes körű használatához.
Lajta út 15-25.

A Lajta út 15. és 21. házszámok közötti szakaszon is elkészül a felújítás. A régi aszfalt járdaburkolat hullámos és töredezett volt, időszerű volt a cseréje. A korszerűsítés során aszfalt helyett térkő burkolatot építettünk, mely esztétikusabb megjelenést ad a közterületnek. A felújítás során a járda melletti szegélyelemeket is kicseréltük, így a felület megfelelő vízelvezetését is biztosítani tudtuk.
Erzsébet ligeti játszótér