Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekről, tervekről, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetőbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Faültetés 2018

Az önkormányzat kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. idén 1125 fát, 308 cserjét és 365 évelő növényt ültet el.
Tovább

Családi nap az idősek otthonában

Sok pozitív változás volt ebben az évben is a Cuha utcai Idősek Otthonában. Megújultak az épület körüli járdák, megszépült az udvar, kültéri pavilon került az udvarba, sor került a kerítésfestésre és több új növény díszíti a kertet.
Tovább

Óvoda felújítás

Újabb óvoda szépült meg a lakókörzetünkben. Az Erzsébet Ligeti Óvoda kívül és belül is megújult.
TovábbKutyafuttató bővítés

Elkeszült az Ikva utca végen található kutyafuttató bővítese. Az árnyas részek növelése érdekében a kutyafuttató területét megnöveltük. Ezen kívül 5 db, napjainkban igen kedvelt kutya agility játékeszköz – mint a cső, szlalom, gyűrű, libikóka és akadály játékok - is kikerült a kutyák és gazdáik örömére. Az őszi fapótlás keretein belül pedig újabb fák ültetésére lehet számítani a kutyafuttató kerítése menti területeken.


Park 3.

Folyamatosan újulnak meg a városrész parkjai, most a Répce és Ikva utca közötti park újult meg több részletben. Ezen a területen a leromlott állapotú utcabútorok elbontásra kerültek, helyükre több mint húsz új pad került kihelyezésre. A padok új helyeit igyekeztünk úgy kijelölni, hogy azok lehetőleg burkolt felületről megközelíthető, az épületekhez közelebb eső, árnyasabb területekre kerüljenek. A gyalogos közlekedésre gyakran használt nyomvonalak betonlapos burkolattal lettek ellátva.
Kiskertek

Egyre többen teszik szebbé környezetünket a lépcsőházak mellett kialakított virágos kertekkel. Köszönet érte. Ahogy eddig, úgy a jövőben is segítek hasonlók kialakításához növényekkel, földdel, szegéllyel. Keressenek bizalommal.
Egészség-Piac 2018

Idén is sokan látogatták meg az Egészség-Piac Programsorozat marcalvárosi állomását a Kovács Margit Iskolában. Előadás, ingyenes egészségi állapotfelmérés, tanácsadás, egészséges ételek kóstolója szerepelt a programban. Jövőre is várunk mindenkit szeretettel.
Körforgalom 2.

Újabb körforgalommal gazdagodott városrészünk, mely biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a közlekedést.
TovábbPark 2.

Az elmúlt hetekben két park is megújult Marcalvárosban.
A Kovács Margit iskola előtti, impozáns kialakítású tér állapota napjainkra kissé leromlott, elavult, fejlesztése indokolttá vált. A tér központi elemének, a kovácsoltvas Égtájjelző plasztika lábazatának javítása, festése megtörtént. Az egykori cserjeágyások helyén, ma a tér burkolat szintjével megegyező magasságban gyepfelület található. Az így újonnan kialakított zöldterületi sávokba összesen 10 db gömbmeggy került telepítésre. A játszótér kerítést és új eszközöket kapott a gyerekek örömére.


Park 1.

Az elmúlt hetekben két park is megújult Marcalvárosban.
A Répce u. 20-30. sz. épületek mögötti zöldterület fejlesztése, korszerűsítése zajlott most januárban. Az évek óta használaton kívüli homokozó elbontásán túl, az elmúlt korok hangulatát idéző, mára funkcionális szempontból nem ideálisan pozicionált betongyámos padok mindegyike elbontásra került. A régi padok helyett új, fémvázas, “Kikötő” típusú padok kerültek kihelyezésre, továbbá egy kisebb, burkolattal ellátott pihenőpont is épült, asztallal és padokkal. A területen áthaladó gyalogos nyomvonalak leburkolásával a területen történő áthaladás is kényelmesebbé vált.


Faültetés 2017

Győrben az egész város területén, az idén is folytatódott a 2014-ben meghírdetett faültetési program. Körzetünkbe az idei évben is több mint harminc facsemete lett elültetve.