Bejelentkezs
Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Gyõr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselõje.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekrõl, tervekrõl, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetõbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Óvodák

A Mesevár Óvoda idén ünnepli 30. születésnapját. Az ünnepre elkészült a nyílászárók nagy részének felújítása és az udvar is gazdagodott egy homokozó fölé épített árnyékolóval és egy szabadtéri sakktáblával. A körzet többi óvodája is tovább szépül az idén. Többek között a nyílászárók cseréje folytatódik a Benedek Elek, a Kovács Margit, a Brunszvik és a Mónus Illés utcai óvodákban is.

Nagy Imre szervízút

A Nagy Imre úti szervizút – Nádorváros nyugati határán – a 70-es években épült ki, a közmûvezetékek kiépítését követõen. A bitumennel ellátott felületi bevonat ugyan stabilizálta az útként funkcionáló földutat, de a vízelvezetést, vagy a megfelelõ teherbírást már nem lehetett ezzel a pályaszerkezet típussal biztosítani. A felület a több évtizedes elhasználódástól megrepedt, téli idõszakok után kátyúzni kellett a burkolatot. Összességében a 2008-tól felújított, szomszédos Hajdú, Gomba, Leiningen utcákhoz hasonlóan kulturált, lakóutcákhoz méltó útburkolat jött létre idén a Nagy Imre úton is.Sportpálya 2.

Az Ikva utca végén található sportpálya után a Cuha utcában lévõ „dühöngõ” is megújult. A labdafogó hálók cseréjével újra a focistáké a pálya és az autók is biztonságban vannak...Falfirka

A falfirkák sok bosszúságot okoznak mindannyiunknak. Védekezni nehéz ellene, sokszor csak az utólagos javítás marad. Idén, elsõ körben a Répce és az Ikva utcai trafók illetve a Cuha utcai Bölcsõde festésére került sor. Kérem, jelezze, ha olyan falfirkát lát ami zavarja. Lehetõségeink szerint folyamatosan szépítjük ebbõl a szempontból is a városrészt.

Sportpálya

Az elõzõ ciklusban kosárlabda palánkkal, most a focipálya felújításával próbálunk kedveskedni a sportot szeretõ marcalvárosi fiataloknak, idõsebbeknek a Répce-Ikva utcák végén. Mind a focikapuk, mind a kapuk mögötti labdafogó hálók megújultak. Terveim között szerepel egy kültéri ping pong asztal kihelyezése is. Sportra fel!

Panelprogram

Egy újabb panelépület újult meg a hónapban. A Cuha utca 13-15. szám alatti, 20 lakást magába foglaló épületekben többek között megtörtént a homlokzat hõszigetelése, az elsõ és utolsó fûtött lakószint alatti és feletti födém szigetelése, két lakás nyílászáróinak cseréje, fûtéskorszerûsítés. Az állam és az önkormányzat összesen közel 18 millió forinttal támogatta a beruházást. A „Panelprogram” folytatódik, idén még több épület is megújulhat Gyõrött.Köztisztaság

Minden év tavaszán újabb és újabb szemetes edények kihelyezésével próbálunk javítani a városrész köztisztaságán. A most kihelyezett 10 szemetes a lakók által jelzett helyekre kerültek ki. Kérem, továbbra is jelezzék felém, mely helyeken lenne hasznos újabb szemetesek kihelyezése. Vigyázzunk együtt a város tisztaságára!

Megújult rendelõépület

A rendelõfelújítási program egy újabb állomásához érkezett, amelyben közel 40 millió forintból teljesen megújult a több ezer beteget fogadó rendelõépület. A Liezen-Mayer u. 57. szám alatti orvosi rendelõben az akadálymentesítés érdekében elkészült a Somogyi út felõli rámpa és bejárat. A földszinten három új felnõttorvosi rendelõ, két új vizesblokk, betegváró, fogászati ügyeleti rendelõ és váró kialakítása történt meg, míg az emeleten további egy új felnõtt orvosi rendelõt alakítottak ki. Bõvítették a betegvárót és mindkét szinten megvalósult a meglévõ vizesblokkok és az aula karbantartása.

Tihanyi Árpád út 70-78.

A Tihanyi Árpád út 70-78. számú épületek udvarában uralkodó lehetetlen helyzet megoldása érdekében a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Fõosztálya ígéretet tett, hogy a közterület csapadékvíz elvezetési és útépítési tervdokumentációját elkészíti.
Addig is megtörtént a rossz állapotban lévõ murva burkolatú parkoló felújítása. A parkoló teljes területén a murva ágyazat szükséges pótlását, illetve a kiépített csapadékvíz csatorna nyomvonala mellett 2 méter szélességben cementszórással a murva felület stabilizálását végeztük el.

Fejlesztések 2013

Egy új esztendõ kezdetén mindenki viszatekint az elmúlt év eredményeire, elvégzett feladataira. Immár hagyomány, hogy én is ezt teszem mint az Önök önkormányzati képviselõje. Rövid összegzésemben a városrészünkben az Önök kérései, ötletei alapján is elvégzett munkákról szeretnék beszámolni.
Kérem, kattintson a részletekre.

Karácsony

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Bõvelkedõ Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!