Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekről, tervekről, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetőbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Sportpálya

Az előző ciklusban kosárlabda palánkkal, most a focipálya felújításával próbálunk kedveskedni a sportot szerető marcalvárosi fiataloknak, idősebbeknek a Répce-Ikva utcák végén. Mind a focikapuk, mind a kapuk mögötti labdafogó hálók megújultak. Terveim között szerepel egy kültéri ping pong asztal kihelyezése is. Sportra fel!

Panelprogram

Egy újabb panelépület újult meg a hónapban. A Cuha utca 13-15. szám alatti, 20 lakást magába foglaló épületekben többek között megtörtént a homlokzat hőszigetelése, az első és utolsó fűtött lakószint alatti és feletti födém szigetelése, két lakás nyílászáróinak cseréje, fűtéskorszerűsítés. Az állam és az önkormányzat összesen közel 18 millió forinttal támogatta a beruházást. A „Panelprogram” folytatódik, idén még több épület is megújulhat Győrött.Köztisztaság

Minden év tavaszán újabb és újabb szemetes edények kihelyezésével próbálunk javítani a városrész köztisztaságán. A most kihelyezett 10 szemetes a lakók által jelzett helyekre kerültek ki. Kérem, továbbra is jelezzék felém, mely helyeken lenne hasznos újabb szemetesek kihelyezése. Vigyázzunk együtt a város tisztaságára!

Megújult rendelőépület

A rendelőfelújítási program egy újabb állomásához érkezett, amelyben közel 40 millió forintból teljesen megújult a több ezer beteget fogadó rendelőépület. A Liezen-Mayer u. 57. szám alatti orvosi rendelőben az akadálymentesítés érdekében elkészült a Somogyi út felőli rámpa és bejárat. A földszinten három új felnőttorvosi rendelő, két új vizesblokk, betegváró, fogászati ügyeleti rendelő és váró kialakítása történt meg, míg az emeleten további egy új felnőtt orvosi rendelőt alakítottak ki. Bővítették a betegvárót és mindkét szinten megvalósult a meglévő vizesblokkok és az aula karbantartása.

Tihanyi Árpád út 70-78.

A Tihanyi Árpád út 70-78. számú épületek udvarában uralkodó lehetetlen helyzet megoldása érdekében a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztálya ígéretet tett, hogy a közterület csapadékvíz elvezetési és útépítési tervdokumentációját elkészíti.
Addig is megtörtént a rossz állapotban lévő murva burkolatú parkoló felújítása. A parkoló teljes területén a murva ágyazat szükséges pótlását, illetve a kiépített csapadékvíz csatorna nyomvonala mellett 2 méter szélességben cementszórással a murva felület stabilizálását végeztük el.

Fejlesztések 2013

Egy új esztendő kezdetén mindenki viszatekint az elmúlt év eredményeire, elvégzett feladataira. Immár hagyomány, hogy én is ezt teszem mint az Önök önkormányzati képviselője. Rövid összegzésemben a városrészünkben az Önök kérései, ötletei alapján is elvégzett munkákról szeretnék beszámolni.
Kérem, kattintson a részletekre.

Karácsony

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Bővelkedő Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!Miniszteri bejelentés Marcalvárosban

Folytatódhat a panelprogram, mintegy nyolcezer lakást újítanak fel az országban – jelentette be városunkban Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. Győrben közel 1400 lakást érint a beruházás. Győrben a közeljövőben 18 épületben 603 lakást érint a program, s ehhez az állam 300 millió, az önkormányzat 200 millió forintot biztosít. Ezenfelül a későbbiekben 481 millió forint állami és mintegy 300 millió forintos önkormányzati forrásból további 790 lakást újítanak fel, így összesen közel 1400 lakást érint a program.

Csak az a szép zöld gyep...

Mostantól a Bartók Óvoda Magyar Utcai Tagóvodájának gyermekeinek sem fog hiányozni. Még a tél beköszönte előtt sikerült az udvar 150 négyzetméterét befüvesíteni, mely tavasszal már tökéletes helyszíne lesz az óvodai focimeccseknek. Terveink szerint, az udvar megújítását jövőre folytatjuk.Szent Imre út

Hasonló problémával szembesülhettünk a Szent Imre úti plébániatemplommal szembeni buszváró elfáradt járdaszakaszát illetően. A győri útkezelő jóvoltából kialakított minden igényt kielégítő új felszín sok bosszúságtól mentesíti az erre közlekedőket.

Vasvári Pál utca

A Vasvári Pál utcában a Győr Pláza irányában eddig tapasztalt hepehupás járdaszakasz már a múlté. Az itt eszközölt javítások hosszú időre megoldják a biztonságos gyalogos közlekedést.