Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Köszöntöm a honlapomon!

Kovács Tamás vagyok, Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra. Ez a honlap azzal a céllal jött létre, hogy folyamatosan tájékoztassam Önöket a városrészben folyó fejlesztésekről, tervekről, illetve továbbra is várom ötleteiket, megoldandó problémáikat, észrevételeiket. Hiszek benne, hogy csak közösen tudjuk városunkat, városrészünket szebbé, élhetőbbé tenni.

Tel: 30/9970401
Email: kovacstamas9@freemail.hu


Répce út 15-23.

Folytattuk a járdafelújítást a Répce út 15-23. szakaszon és megújult a házak közötti gépjárműbeálló is.
Tihanyi úti rendelő

A Tihanyi úti orvosi rendelő mellett megújultak a padok, a várakozók és pihenni vágyók örömére.


Park 4.

Az elmúlt években folyamatosan újultak meg a városrész parkjai ( Kovacs Margit iskola előtti tér; Répce-Ikva utca közötti játszótér és futópálya), most érkeztünk el a Cuha-Répce utca által határolt területre. Járdák felújítása, régi pihenőpadok cseréje, új szemetesek kihelyezése, tereprendezés szerepelt a programban.Parkolólemez

Megtörtént az alapkőletétele a parkolólemeznek, mely hasznos lesz a kórházba látogatóknak és reményeink szerint a közeli utcák parkolási gondjait is enyhíteni fogja. Az eddigihez képest 180 új hellyel bővül a kapacitás a 360 autó befogadására alkalmas parkolólemezzel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szomszédságában.


Kihelyezett hulladékudvar

Sikeres volt a májusi marcalvárosi kihelyezett hulladékudvar. Közel 200-an szabadultak meg a feleslegessé vált “kacatoktól”, építési törmeléktől, elektronikai eszközöktől, egyéb hulladéktól a szelektív gyűjtőhelyen. Köszönjük, hogy sokan figyelnek városrészünk tisztaságára!


A Kölcsey Iskola ünnepel

90 éves a Kölcsey Ferenc Iskola. Ebből az alkalomból a névadót ábrázoló mozaikképet adtunk át a város nevében. A képen Jámbor László igazgató Úrral, aki idén kapta meg a díszpolgári címet kiemelkedő oktatási-nevelési tevékenysége, intézményvezetői munkája elismeréseképp.


Egészség-Piac 2019

Idén újra sikeres rendezvényt tartottunk a Kovács Margit Iskolában. A már megszokott szűrővizsgálatok és tanácsadások mellett előadással, színes programmal vártuk az érdeklődöket. Négy éve kezdeményezésemre tért vissza a rendetvény Marcalvárosba és utólag látszik, hogy jó ötlet volt, hisz évről évre egyre többen látogatják a rendezvényt. Jövőre folytatjuk!


Megújult a Szent-Györgyi Iskola

Megszépült a gyakorló ápolók, mentőápolók, szociális gondozók, kisgyermeknevelők képzését is magára vállaló Szent-Györgyi Iskola. Az intézmény 370 millió forint, állami támogatásból újult meg, melyben nagy szerepe volt Kara Ákos államtitkár úrnak. Az intézmény külső falai és a lapos tető hőszigetelést kaptak, korszerűbb lett a fűtési rendszer, napelemes rendszert alakítottak ki és kicserélték az épület nyílászáróit. Emellett a villamossági rendszert is korszerűsítették az iskolában.
Kerékpárút 3.

A Tihanyi Árpád útnak a Magyar út és Vasvári Pál út közötti járda- és kerékpárútja újult meg, illetve épült át mintegy 50 millió Ft-ból. A felújítást a burkolat rossz állapota indokolta, illetve, hogy a járdán vezetett kerékpárút a buszmegállóknál lévő helyszűke miatt az úttesten lett korábban levezetve. Ezt a kényszermegoldást a rendelkezésre álló hely hiánya okozta, mostanra azonban sikerült megállapodni az önkormányzatnak a Kórházzal, hogy a területét igénybe véve épülhessen meg a buszváró építményeket hátulról megkerülő új kerékpárút. Az új kerékpáros nyomvonalat korlátokkal választottuk el a gyalogos forgalomtól. Az építés miatt elbontott buszváró építményeket felújítva helyeztük vissza, továbbá a Kórház „B” épület diagnosztikai bejáratánál lévő gyalogátkelőhelyet is átépítettük. Szűkebb csomópontot építettünk annak érdekében, hogy a gyalogosok 12 méter helyett csak 7 métert tartózkodjanak az úttesten az átkelésük során.


Faültetés 2018

Az önkormányzat kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. idén 1125 fát, 308 cserjét és 365 évelő növényt ültet el.
Tovább

Családi nap az idősek otthonában

Sok pozitív változás volt ebben az évben is a Cuha utcai Idősek Otthonában. Megújultak az épület körüli járdák, megszépült az udvar, kültéri pavilon került az udvarba, sor került a kerítésfestésre és több új növény díszíti a kertet.
Tovább